Jdi na obsah Jdi na menu
 


Technická pomoc Bouřka 23.5.2016

25. 5. 2016

Dne 23.5 2016 v 17:50 hod. nám byl vyhlášen poplach přes Fireport ve znění : technická pomoc,zatopen sklep,odčerpání vody 

Po bouřce, která se přehnala ČESKOU REPUBLIKU, vyjela jednotka do ulice Na Skalech, kde došlo k zatopení sklepu po přívalovém dešti. Jednotka vyjela s technikou CAS 32 Tatra 815 v počtu 1+3 a UA Ford Tornero v počtu 1+5. Po příjezdu na místo bylo průzkumem zjištěno zatopení sklepu o rozměru cca 50m2. Bylo nasazeno plovoucí čerpadlo. Během zásahu dostala jednotka další oznámení o ,,velké vodě", které bylo opět na posvícenské návsi, kde se rozlil Sulevický potok. Velitelem zásahu bylo rozhodnuto o okamžitém nasazení plovoucího čerpadla v domech kam se již dostala voda, pytlování písku a stavění protipovodňové hráze u ohrožených domů. Pan Karel Novotný nám velmi rychle dovezl písek. Na pomoc přijela jednotka HZS Kladno a JSDH Hostivice. Po opadnutí vody na bezpečnou hladinu jela jednotka do obce Běloky, kde se očekávala přívalová vlna z Hostouně. Naštěstí vodu v obci Běloky z velké části pobral nově zrekonstruovaný rybník. Jednotka se vrátila zpět do Hostouně, kde místní dobrovolníci již pracovaly na pytlovaní písku. 

Po konzultaci s panem starostou Jiřím Vildou jela jednotka do ulice Na Obci, kde došlo k zatopení dvou domů. Zde bohužel nebyla jenom voda, ale i bahno. 

Další odčerpání vody probíhalo v ulici U Rybníka. 

Zhruba ve 23:00 hod. se vrátila jednotka zpět na základnu a je připravena k další činnosti.

 

Fotogalerie: http://hasicihostoun.rajce.idnes.cz/Bourka_23.kvetna_2016

Další info: http://play.iprima.cz/zpravy-ftv-prima/zpravy-ftv-prima-24-5-2016